Hard work pay´s up!

Jag höll på att svimma igår....ungefär =P. I flera veckor har jag stört mig på att det inte syns att jag tränat. Jag har ju sett på min make att det gett resultat och han har sagt detsamma om mig, men vi båda har varit skeptiska när det gäller oss själva.
Men jävlar i havet vad jag måste ändra mig på den punkten. Jag stod och flexade mina abs (jag är INTE fåfäng) innan duschen igår...and get this JAG HAR ETT 6-PACK!!! Jag bara skrek KOLLLAAAAAA till min make. Jag trodde knappt min ögon.
Brukar inte skryta heller men nu gör jag fan det. Jag är så jävla nöjd! Jag är inte klar ännu, har väl lite svarvning kvar för den nedre delen är inte lika tydlig som den övre men nu vet jag att allt mitt slit gör nytta och jag förtjänar det. WOOOHOOOOOOOOOOOOOOOOO =D.

I morgon blir det kankse java med miss slimfit igen. Fredag drar jag till mamma. Hon åker till Australien på måndag och hon vill berätta hur jag ska kapa djungeln...jag menar ta hand om hennes bebisar ha ha =).

Lördag blir det fest. Min "äldsta" vän fyller 60 år men my god hon ser ut som 45. Hon är alltid glad och har som tur är fått behålla sin hälsa. Gnäller aldrig. Det är underbart!

Neehepp, tvättstugan väntar!

C U

Min vy av en underbar morgon

Upp och ner som en sjukt skakig berg-och-dalbana!

I går var jag på en ny klinik. Jag blev väldigt positivt överraskad. På en timme fick jag mer information än jag någonsin fått på 2 år på min ursprungliga klinik. Jag var först helt chockad! Läkaren jag pratade med visste verkligen vad hon snackade om.
Dock var det ju inte så roligt ämne och jag kanske har en eller två diagnoser. Men det kändes skönt att äntligen få veta och förstå vad som händer. Jag var helt med när läkaren förklarade hur hon tänkte. Hon var lite smårolig ochså =D
Jag var jätteglad när jag gick därifrån och var väldigt pratsugen!

Knallde i svinkall blåst, men de gjorde inget. Gjorde inget att jag hade tvättstugan heller. Det var bara roligt.
Posten tog en väldig tid på sig igår. När jag kollade halv 3 hade det fortfarande inte kommit något så jag tog mig en tupplur och vaknade ännu mer nöjd.
Gick ner och hittade lite post i alla fall, bara reklam....trodde jag! Ett brev från arbetsförmedlingen talade om för mig att jag måste hitta ett jobb ganska snart annars måste jag flytta.
Från att ha varit toppenglad och nöjd heeela dagen blev kvällen skittråkig. Jag var sur och bekymrad. JAG VILL INTE FLYTTA. VARFÖR gör de såhär?
Ska jag lämna min man, familj och vänner här och flytta till en annan stad? Åka hem på helgerna? Det låter inte som livskvalité.

Idag har jag motvilligt sökt ett jobb i Oxelösund, en liten jävla skithåla i Sörmland. Men det är möjligt att pendla dit. I Norrköping fanns det ett receptionistjobb också. Så vi får väl se.

Adios!


Jag föll....för frestelsen :(

Morgonen började bra, kände mig stark och glad. Studsade iväg till Carola. Det var riktigt mysigt att få sitta i soffan och prata. Framförallt med någon annan än katterna för ett tag. Har faktiskt saknat våra fikastunder. Man hinner inte lika mycket längre.

När jag kom hem fick jag huvudvärk...PANG! Jag låg som en vante på soffan, drack en massa vatten och åt lunch, då gick det över.........för att komma tillbaka en timme senare :S
Blev på uruselt humör och somnade. Men när jag vaknade var det likadant. Trodde att jag skulle behöva skjuta på träningen, men så blev det inte.
SJUKT mycket folk igår, man fick hatta runt bland alla maskiner. Det visade sig bli det jobbigaste jag gjort på länge. Jag svettades som en gris och trodde att jag skulle dö av smärta.

Såg förresten ett inslag på TV4 om 3 tjejer som skulle gå ner i vikt med 3 olika metoder inkl. dieter. Brottaren Martin Lidberg var coach åt en av tjejerna och hon fick gå på ett gym där man körde stenhårt i 5 min på varje station. En röst i högtalaren sa när de skulle byta station.
Så var det nog igår fast det var gud som skrek BYT! Ha ha nää men det kändes så.

Rullade ut från gymmet ( i mina nya ergonomiska skor) och när jag kom hem så föll jag för frestelsen. Jag åt glass!! FYYYYY PÅ MIG! Men jag kunde inte stå emot denna ljuvlig glass. En av mina favoriter Ben&Jerrys Strawberry Cheesecake. Mmmmmmmm devine, lovly and perfect =D

Får sota för det idag, för magen pallar inte sånt. Men jag ska leva på den smaken länge och ja...komma över irritationen att jag fuskade. Jag är bara människa :)

Absoluta favoriten, med mest kalorier såklart!


Denna dansade på mina smaklökar :)

Delad tredjeplats går till dessa!


Middag i kväll!

Tjoho!

Ikväll ska jag träffa mina gamla arbetskamrater från NK. Restaurang Afrodite blir det. Vi ska fira att Bettan har gift sig. Jag har inte sett dem på ett tag, har inte orkat svara på samma frågor som man får. Kanske låter elakt men va fan, jag måste tänka mer på mig själv. Så är det! Blir lite klurigt med maten, men det löser sig nog.

I går körde jag ut från parkeringshuset och körde hela vägen till gymmet. Fy fan vad stressig det blev. Så mycket saker att hålla reda på. Jag tyckte jag irrade som en yr fluga på vägen. Men fram kom vi och handledaren tyckte att det var riktigt bra för att vara första gången i riktiga trafiken =).

Man blir dock lite irriterad på alla dumma människor som bara MÅSTE köra om för att det står övningskör. Jag körde 70, men det är alltid någon som suckar och tycker att man kör sakta. ALLA ÖVNINGSKÖRARE KÖR INTE SAKTA. Jajja, hade inte skylten varit där hade det inte vart så tror jag. Jag behöll mitt lugn i alla fall. 

Hårt pass på gymmet fick mig att ramla av cykeln. Ha ha...nää fastnade med min klump-fot i bygeln. Jag stod där och ryckte ett bra tag =D.

I morgon ska jag på fika hos Miss slimfit (Carola). Det var så längesen att jag knappt kommer ihåg hur hon ser ut ha ha. Nej hon har tränat hårt och gått ner mycket i vikt. Duktig som fan är hon. Men ger man sig fan på´t så kan alla.

Nej nu blir det tvättstugan, sen måste jag kolla kvällens outfit (vad det nu blir)!

Fridens!

Min drömbil =)


10 vanliga myter om träning!

Jag hittade detta på en träningsblogg. Ganska bra tips, fast det mesta visste jag om sedan tidigre =)

Morgonträning är mest effektivt för fettförbränning
Falskt
– Det är hur länge du tränar som avgör om du bränner fett, inte tidpunkten. På morgonen är du dessutom ganska tömd på energi och då använder kroppen musklerna som energikälla, träningen blir alltså nedbrytande och inte uppbyggande, säger näringsforskaren Magnus Nylander.

Vibrationsbälten från tv-reklamen funkar inte.
Sant
– De är i stort sett verkningslösa. Bältena som skickar ut elektriska impulser skulle man behöva ha på sig i stort sett dygnet runt i tre veckor för att komma i närheten av resultat, säger sjukgymnasten Mikael Klotz.
 
Äter du efter klockan 18 går du upp i vikt
Falskt

– Ämnesomsättningen förändras förändras högst marginellt under tiden man är vaken så det är ingen fara att äta senare. Ska du träna på morgonen dagen efter bör du dessutom fylla på energiförrådet på kvällen, säger säger näringsforskaren Magnus Nylander.

Att stretcha efter träningen ger ingenting
Delvis Sant

– För att öka rörligheten rekommenderar jag dynamisk stretching, där du aldrig töjer musklerna statiskt utan hela tiden är i rörelse. En väl uppvärmd kropp mår inte dåligt av statisk stretch, så fortsätt om du gillar det. Men vill du att resultatet skall vara ökad rörlighet så bör du tänka om, säger Camilla Ringström, personlig tränare.
 
Törst är ingen bra mätare på kroppens vätskebehov eller uttorkningsgrad
Sant

– Många är inte törstiga och har ändå vätskebrist. Man måste helt enkelt räkna ut hur mycket man behöver, det finns modeller för det, säger näringsforskaren Magnus Nylander.
 
Får man inte träningsvärk har träningen inte gett något
Falskt

– Tränar man mycket och regelbundet får man sällan träningsvärk. Den kommer i stort sett bara om man tränat fel eller om man kör övningar kroppen inte är van vid, säger förre brottaren Martin Lidberg.

Träningen förstörs om man dricker alkohol efteråt
Falskt

– Ett till två standardsglas vin har ingen större inverkan på kroppen utifrån träningssynpunkt. Små intag av vin har snarare en skyddande verkan på hjärtat, säger näringsexperten Magnus Nylander.

Promenader är bättre än att springa snabbt
Falskt
– Det viktiga är att du blir ansträngd på en nivå som passar just din kondition. Du bör svettas och känna dig flåsig, men ändå kunna prata med korta meningar. Om det sker vid en rask promenad är det kanske där du ska börja, men om du redan är igång med träningen behöver du förmodligen springa för att nå den nivån, säger Camilla.

Uppvärmning är bara slöseri med tid
Falskt

– Uppvärmning är väl investerad tid som på många sätt förbereder kroppen för en bra prestation. Till exempel får det igång blodcirkulationen och ökar rörligheten i lederna, så att du minskar skaderisken när du tar i, säger Camilla.

Du kan punktförbränna bort fett
Falskt
– En vanlig missuppfattning är att om jag kör massa situps så försvinner fettet på magen. Du kommer ju träna upp magen men fettet tas från fettdepåerna i kroppen oavsett var de sitter, säger näringsforskaren Magnus Nylander.

Där ser man!

I went to the doctor en guess what he told me....

He said girl you better.....nää skämt åsido. Jag har käppen, strumpbyxorna och katter. Nu fattas bara klumpskorna.
Har haft problem med mina fötter, senorna framförallt så jag har fått använda ilägg i mina skor, till vardags och vid träning.
Nu har jag fått en stor knöl på ena tån som gör så jävla ont. Varje steg smärtar. Idag fick jag veta att det kan vara ARTROS!! Men hallå!!!! Det trodde jag bara gamla gubbar fick. Nu är det för tidigt att se på röntgen så jag får beställa specialilägg och vänta och se. Operation kan bli aktuellt i framtiden. Man blir lite lätt förvirrad, är jag gammal eller???

Nääääää bara en jäklarns massa otur. Jajja, får väl ta detta med ro..så gott det går.




Ibland gör det så ont.....

Tiden går fort och dagarna passerar omärksamt...ibland. För helt appropå kan verkligheten slå en i ansiktet. Jag har accepterat min situation (som jag inte nämner med ord här) och är väl medveten om hur det kan eller inte kan bli. 

Förut trodde jag att allt handlade om det psykiska, att det var det som var spärren..men så är det inte. Jag slutade tro det för ett bra tag sedan. Man lever under sådana stressade situationer ibland (som man inte KAN styra över) att det är helt omöjligt att INTE tänka...ja om du inte är hjärndöd förstås.

Nu på senare tid har jag fått veta att stress och psykisk ohälsa inte har någon somhelst inverkan på situatuonen i fråga. Nu är det ju i mitt fall andra bakomliggande faktorer, men om det inte hade varit det så hade det inte spelat någon roll. Det är slumpen som avgör! Bra eller anus...så är det bara.

Men trots detta, slumpen eller inte...så gör det så förbannat ont!! Ibland frågar jag mig själv om han där uppe vill straffa mig för något. Vad har jag gjort för fel? Varför just jag? (slumpen tänker ni då).

Jag har följt en tjej, via hennes blogg, hon hade tur och det är inte det att jag missunnar henne det. Absolut inte! Man identifierar sig med andra och känner sympati. MEEN, DET ÄR SÅ JÄVLA ORÄTTVIST!

Hjärtat väker dagligen, även om livet går vidare och dagarna passerar.




RSS 2.0